Opći uvjeti poslovanja

Podaci o prodajnom mjestu

Puni naziv tvrtke: ANGELA-BOUTIQUE j.d.o.o.
OIB: 34494031752
Broj sudskog registra: 081081251, Trgovački sud u Zagrebu 21.veljače 2017.
Porezni broj: HR34494031752
Adresa sjedišta: Zagrebačka 5, 10360 Sesvete, Zagreb,Hrvatska
Prodajno mjesto: Zagrebačka 5, 10360 Sesvete
Tel: 01/2385-436
Mob: 095/9056-916
E-mail: info@ktdizajn.hr
Direktor: J.Fiuri
Vlasnik Internet trgovine www.angela-boutique.hr (u daljnjem kontekstu Webshop angela-boutique) je Angela-boutique j.d.o.o.za usluge i trgovinu, Zagrebačka 5, Sesvete 10360,Zagreb.

Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja Internet trgovine sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o obveznim odnosima, Zakonom o zaštiti osobnih podataka i Zakonom o električnoj trgovini. Molimo Vas da kao korisnici pažljivo pročitate Opće uvjete poslovanja (u daljnjem kontekstu Opći uvjeti) Internet trgovine www.angela-boutique.hr.

Prihvaćanjem Općih uvjeta izjavljujete da ste upoznati sa ovim Općim uvjetima, da ste ih razumjeli,da ste suglasni i da prihvaćate pravila i uvjete navedene u njima. Ukoliko niste suglasni, molimo Vas da nas kontaktirate i za to vrijeme ne koristite ove stranice.

Svi oglasi,fotografije i informacije o proizvodima koji su predmet prodaje, vlasništvo su Prodavatelja, koji je isključivo odgovoran za sadržaj oglasa,što uključuje odgovornost za istinitost i točnost informacija i za obveze koje proizlaze iz sadržaja oglasa

Angela-boutique j.d.o.o. zadržava pravo da opis proizvoda i fotografija koje su preuzete izvorne  informacije prodavača-dobavljača,u izvornom obliku prenese na www.angela-boutique.hr

Korisnik se slaže da će koristiti web trgovinu isključivo u skladu s pozitivnim propisima za pregled objavljenih sadržaja,kupnju dostupnih proizvoda, predavanjem pravno valjanih narudžbi i komunikaciju s prodavateljem.

Kupac može biti samo punoljetna poslovno sposobna fizička i pravna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i poslovne nesposobne osobe mogu zaključiti njegovi zakonski zastupnici ili skrbnici.

Prodavatelj zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili dopuniti Opće uvjete poslovanja. Promjene stupaju na snagu danom objave web stranici. Nastavak pristupanja web stranici ili korištenja bilo kojeg dijela njezinog sadržaja smatrat će se pristankom na izmijenjene ili dopunjene Opće uvjete poslovanja.

Angela-boutique j.d.o.o. ne odgovara za troškove korištenja računalne opreme i korištenje telekomunikacijskih usluga potrebnih za pristup usluzi.

Za postupanje suprotno ovim odredbama Angela-boutique j.d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Ova pravila određuju i reguliraju kako prodavatelj koristi, te štiti sve informacije koje kupci istome dostavljaju kada koriste web stranicu www.angela-boutique.hr

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može odrediti. Konkretno, osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet Kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).

Obrada osobnih podataka je svaka radnja ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima, bilo automatskim sredstvima ili ne, kao što je prikupljanje, snimanje, organiziranje, spremanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje putem prijenosa, objavljivanje ili na drugi način učinjenih dostupnim, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje, te provedba logičkih, matematičkih i drugih operacija s tim podacima.

Registracijom na internet stranici www.angela-boutique.hr, kupnjom kao gost ili pristupanjem samoj stranici Kupac daje suglasnost da Prodavatelj obrađuje njegove osobne podatke navedene u registracijskoj formi, te podatke o narudžbama, kao i podatke dostupne u procesu plaćanja usluge i dr. podatke. Isti podaci koriste se u svrhu sklapanja ugovora, te u svrhu upoznavanja Prodavatelja s kupovnim navikama kupaca, kao i u informativne svrhe, te svrhe promidžbe usluga i proizvoda Prodavatelja. Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih Kupaca, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima. Sve gore navedene osobne podatke Prodavatelj ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici Prodavatelja i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, Kupac je dužan o promjeni obavijestiti Prodavatelja na mail adresu: info@ktdizajn.hr. U slučaju da Kupac ne želi da Prodavatelj više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, te zahtijeva brisanje podataka o istome, mora o tome obavijestiti prodavatelja putem e-mail adrese: info@ktdizajn.hr

NAČIN PLAČANJA

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

 • Internet bankarstvom
 • Općom uplatnicom – virmanski
 • Pouzećem
 • Karticama jednokratno: MasterCard, Maestro, Visa, Visa electronic, VPAY
 • Karticama obročno
 • Zagrebačka banka do 6 rata bez kamata: MasterCard i Visa karticama
 • Privredna banka Zagreb do 6 rata bez kamata: Visa Premium, MasterCard, Maestro, Visa karticama

U slučaju plaćanja, općom uplatom i e-bankarstvom uplatu je potrebno izvršiti najkasnije u roku od 3 dana, u suprotnom prisiljeni smo stornirati narudžbu.

Ako je uplata uredno izvršena i vidljiva na računu Prodavatelja, Prodavatelj će pristupiti isporuci proizvoda.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay sustav osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih i osobnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Pay sve prikupljene informacije smatra tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje. Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava.

Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Cijena proizvoda

Cijene istaknute na web stranici www.angela-boutique.hr izražene su u kunama sa  uključenim PDV-om. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave koji se posebno plaćaju, osim na narudžbe iznad određenog iznosa kada je dostava besplatna, a sve sukladno uvjetima i na način kako je to naznačeno ovim Uvjetima kupnje.

U slučaju plaćanja e-bankarstvom i općom uplatnicom, troškovi uplate i međubankarske transakcije nisu uključene u cijenu.

U slučaju plaćanja karticama (debitnim ili kreditnim), transakcija je podložna provjeri od strane tvrtke Angela-boutique j.d.o.o  trajanju od 1 do 3 radnih dana.

Prigovori i žalbe

Sukladno članku 10.st.1. Zakona o zaštiti potrošača, trgovac se obvezuje omogućiti potrošaču podnošenje pisanog prigovora i bez odgađanja pisanim putem potvrditi njegov primitak. Potrošač može pisani prigovor podnijeti putem pošte na adresu: ANGELA-BOUTIQUE j.d.o.o.., Zagrebačka 5,10360 Sesvete ili putem elektroničke pošte na: info@ktdizajn.hr

Potrošač u prigovoru mora navesti svoje podatke (ime, prezime, kontakt i adresu) radi mogućnosti davanja pisanog odgovora. Trgovac je dužan u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora. Trgovac je dužan voditi i čuvati evidenciju prigovora potrošača na trajnom mediju godinu dana od dana primitka pisanog prigovora potrošača naručenih proizvoda.

Platforma za online rješavanje sporova Europske unije

(https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage)

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku. Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 25 službena jezika.

DOSTAVA

Za narudžbe iznad 300,00 kuna osiguravamo besplatnu dostavu na području cijele Hrvatske. Troškovi dostave za iznose do 300 kuna iznose 30,00 kuna, a priopćavaju se prilikom naručivanja.

U slučaju nemogućnosti uredne dostave na adresu Kupca koju je isti naznačio, Kupac snosi troškove ponovne dostave na istu ili drugu adresu ovisno o tome koje podatke će Kupac navesti Prodavatelju prilikom provjere dostave narudžbe. U slučaju da Kupac naruči robu i odbije ju primiti ili istu ne preuzme u roku navedenom od strane dostavne službe kao rok za preuzimanje, Prodavatelj ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova dostave.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja naručene robe obaviti pregled pošiljke na sljedeći način: provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, te odbiti preuzeti isporučenu robu na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja, obavezno otvoriti pošiljku pred dostavljačem i usporediti dostavljene proizvode s računom, a ukoliko nešto nedostaje ili su isporučeni proizvodi koji nisu naručeni, odmah reklamirati dostavljaču jer naknadne reklamacije Prodavatelj neće uvažiti.

Provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, a naknadne reklamacije se ne uvažavaju.

Naručene proizvode isporučujemo dostavnom službom. Isporuka će uslijediti u roku 3-5 radna dana od dana narudžbe, a najkasnije u roku od 8 -10 radnih dana za otoke. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvoda više nema, Prodavatelj je dužan odmah obavijestiti Kupca, a Kupac ima pravo raskinuti ugovor i tražiti povrat novca ili pristati na naknadni rok za isporuku. Prodavatelj može ponuditi alternativni proizvod na koji Kupac nije dužan pristati. Sve naručene artikle isporučiti ćemo istovremeno ali ne moraju biti u jednom paketu.

U rokove za isporuku ne računaju se:

 • dan prijema narudžbe
 • vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese Kupca
 • vrijeme kašnjenja zbog vremenskih uvjeta sl.te drugih razloga za koje Prodavatelj nije kriv
 • neradni dani

U slučaju da se naručeni proizvod plaća pouzećem, Prodavatelj će pristupiti isporuci robe po gore navedenim rokovima, a Kupac je dužan izvršiti uplatu prilikom odnosno prije neposrednog preuzimanja proizvoda.

REKLAMACIJE, POVRATI I ZAMJENA ROBE

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Kupac koji je sklopio Ugovor na daljinu na gore opisani način ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana. Rok od 14 dana započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

Ako Prodavatelj ne obavijesti Kupca o ovom pravu, pravo Kupca na jednostrani raskid ugovora prestaje u roku 12 mjeseci od isteka roka za raskid (rok od 12 mjeseci počinje teći nakon isteka roka od 14 dana koji je predviđen za redovni raskid u slučaju kad je kupac uredno obaviješten). Ukoliko pak je obavijest o pravu na jednostrani raskid dostavljena u roku od 12 mjeseci, pravo na jednostrani raskid prestaje po isteku roka od 14 dana od dana kada Kupac primi tu obavijest.

Obaveze potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci do raskidu ugovora i to putem Obrasca za jednostrani raskid koji je dostupan ovdje i koji se može elektronički ispuniti i poslati na mail adresu: info@ktdizajn.hr. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom na mail adresu koju ste naveli prilikom ispunjavanja Online obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove dostave, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu dostave, a koja nije najjeftinija standardna dostava koju smo mi ponudili. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad. Robu ste nam dužni vratiti odmah, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu. Robu pošaljite poštanskom uslugom na dokaziv način na adresu Angela-boutique j.d.o.o.,Zagrebačka 5, 10360,Sesvete .

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete na dokaziv način. Troškove povrata robe snosite sami. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije, te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

 • ugovor o uslugama Prodavatelj u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak Kupca, te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
 • predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja Prodavatelja, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava Kupca na jednostrani raskid ugovora;
 • proizvod korišten;
 • predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji Kupca ili koja je jasno prilagođena Kupcu;
 • Reklamacija – odgovornost za materijalne nedostatke
 • Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, posebice Zakonu o obveznim odnosima.

 

Ako primijetite da je Vaš artikl bilo kojem smislu neispravan molimo Vas da nas prije kontaktirate na broj telefona 01/2385-436 ili pošaljete mail: info@ktdizajn.hr

 

Naša politika reklamacija ne utječe na Vaša zakonska prava kupca.

Kako bi što prije obradili Vaš reklamacijski zahtjev molimo Vas da nam pošaljete potrebne dokumente za pokretanje reklamacijskog postupka, i to:

Kod reklamacije pojedinog artikla, opreme ili odjeće potrebno je sljedeće:

Račun artikla

Fotografije cijelog oštećenog artikla

Fotografije detalja oštećenja (iz više kutova)

Fotografije serijskog broja artikla (ako postoji)

Fotografije moraju jasno prikazivati reklamirani artikl.

 

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu u fazi dostave ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku Kupac ne preuzima. Molimo Kupce da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljivi nedostatak. Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o Kupcu, te je Kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od 8 dana uputiti pisani prigovor na e-mail: info@ktdizajn.hr sa naznakom reklamacija jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije naručena
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što Kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda i uklanjanje nedostatka.

Prodavatelj će smatrati reklamaciju valjanom ako pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju će u roku od 14 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos. Ukoliko, pak, ustanovi da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko reklamaciju odbijemo, Kupac će platiti poštarinu u iznosu od 60 kn kako bi roba ponovno bila poslana na kućnu adresu.

Prodavatelj će prihvatiti povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ako se utvrdi da je prigovor opravdan te da Kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije, trošak zamjene s novim proizvodom u cijelosti snosi Prodavatelj.

Povrat i zamjena robe

Trošak zamjene proizvoda snosi kupac i to u iznosu troška povrata proizvoda, te trošak slanja novog proizvoda.

UPOTREBA KOLAČIĆA – COOKIES

Angela-boutique  j. d. o. o. upravlja svim internetskim stranicama u vlasništvu Angela-boutique j. d. o. o. i odgovara za njih.  Želimo ponuditi ugodnu internetsku stranicu koja će sadržavati sve informacije koje smatrate važnima. Zbog toga koristimo tehnologiju koja prikuplja, obrađuje i raspoređuje informacije o načinu korištenja naše stranice. Pri tome omogućujemo najvišu moguću zaštitu za vas i ostale posjetitelje stranica.

Angela-boutique j. d. o. o. štiti vašu privatnost i privatnost ostalih posjetitelja naših internetskih stranica te poštuje sve zakone koje nalaže Zakon o elektroničkim komunikacijama te Direktiva 2002/58/EZ, ali poštujući i pridržavajući se odredaba Zakona o zaštiti osobnih podataka Republike Hrvatske, tako da se možete osjećati sigurno pri pregledavanju naših stranica.

Dio podataka koje prikupljamo može se objaviti, ali samo u obliku anonimnoga podatka, npr. podatak o broju korisnika internetske stranice.

Ova stranica također koristi kolačiće. Više o tome pročitajte ovdje.

Ove odredbe dio su Općih uvjeta i pravila poslovanja, prodaje i isporuke.

Politika kolačića

 

Ova internetska stranica privremeno sprema na vaše računalo određenu količinu informacija, takozvane privremene cookies (kolačiće). Oni služe da bi internetska stranica radila optimalno i kako bi se poboljšalo vaše iskustvo pregledavanja i korištenja. Posjetom i korištenjem ove internetske stranice pristajete na upotrebu kolačića koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati internetsku stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Prema Direktivi 2002/58/EZ Europske unije od 25. 03. 2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem internetske stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti vam neće biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su informacije internetske stranice koju ste posjetili spremljene na vaše računalo. Kolačići obično spremaju vaše postavke, postavke za internetsku stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu internetsku stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.

Kolačići nisu štetni, ne nose viruse, već samo omogućuju praćenje korisnika na internetskoj stranici zbog statistike posjeta, autentifikacije, prikaza oglasa i sl. Kolačić je podatak koji se sprema u internetskom pregledniku.

Kolačići mogu spremati mnoštvo informacija uključujući osobne informacije (kao što je vaše ime ili e-adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako vi to omogućite – internetske stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti svoje postavke internetskog preglednika kako biste mogli sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internetskog preglednika i slično.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih internetska mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih internetska mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s internetskog mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića internetska mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih internetskih mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na internetskom mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića internetska mjesta mogu pratiti korištenje interneta u marketinške svrhe.

Ima li na internetskoj stranici kolačića treće strane?

Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ove kolačiće nismo mi postavili, a služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

Mjerenje posjećenosti

Koristimo Google analytics

Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku:

Google Analytics – https://tools.google.com/ dlpage/gaoptout

Kako onemogućiti kolačiće?

Svaki korisnik sam odlučuje da li želi dopustiti pohranjivanje kolačića na svoje računalo. Postavke o pohranjivanju  moguće konfigurirati unutar postavki vašeg internet preglednika.

Za detaljne informacije o postavkama kolačića odaberite internet preglednik koji koristite.

-Internet Explorer

-Mozilla Firefox

-Google Chrome

-Safari

-Opera

Kolačiće se također mogu onemogućiti iz korisničkog profila ukoliko ga posjedujte.

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutačno postoji nekoliko internetskih stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/

Home

The Cookie Law Explained

 

Ove odredbe dio su Općih uvjeta i pravila poslovanja.