U Društvenom domu u Legradu održan radni sastanak s poljoprivrednicima na temu planirane izgradnje sustava navodnjavanja

24.11.2023.

U prostorijama Društvenog doma u Legradu, jučer 23. studenoga 2023.,  održan je radni sastanak s poljoprivrednim proizvođačima na temu planirane izgradnje sustava javnog natapanja na području Općine Legrad. Sastanku su prisustvovali župan Darko Koren i pročelnik Marijan Štimac, a prisutne proizvođače je s prijedlogom projekta upoznao predsjednik Povjerenstva za javno navodnjavanje Zdravko Matotan.

U svojem izlaganju je Matotan govorio o tehnološkom unaprjeđenju i promjeni strukture postojeće biljne poljoprivredne proizvodnje koja će biti moguća nakon natapanja poljoprivrednih površina. Na sastanku se raspravljalo i o aktualnoj poljoprivrednoj proizvodnji te budućim potrebama za pojedinim poljoprivrednim proizvodima te je naglašeno kako je u sklopu proizvodnje potrebno uvrstiti dohodovnije kulture na poljoprivrednim zemljištima.

 

Dodajmo kako je u Planu razvoja Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2021. – 2027. godine planirana izgradnja javnog sustava natapanja na 1.000 ha poljoprivrednih površina za što su planirana sredstva kroz  sustave potpore javnog navodnjavanja Republike Hrvatske.